Je Mesoloog

Je Mesoloog is de praktijk voor Mesologie van Joke Egtberts aan de Straatweg 18 in Maarssen (Utrecht), voor iedereen met gezondheidsproblemen, van 0-90 jaar.

Mensen kunnen met zowel lichamelijke alsook psychische klachten bij Je Mesoloog terecht. Denk daarbij aan problemen met uw gezondheid, maar bijvoorbeeld ook aan algemeen onwelbevinden, vage klachten, zaken waar u misschien niet snel mee naar de dokter ging, maar die wel flink last kunnen geven. Juist als u het gevoel hebt dat niets hielp, kunt u bij Je Mesoloog terecht.

Je Mesoloog zoekt naar de functieverstoring(en) die aan uw klachten ten grondslag liggen. Soms lijkt dat onnavolgbaar. Zo kunnen gewrichtsklachten bijvoorbeeld met mineralentekorten te maken hebben. Of vermoeidheid met de vetstofwisseling in uw lichaam. En overgewicht met bijvoorbeeld uw hormoonhuishouding. Er zijn veel verschillende oorzaken denkbaar voor problemen die ogenschijnlijk hetzelfde lijken.

Je Mesoloog onderzoekt dan ook de mogelijke oorzaken voor uw klachten. Want alleen maar symptoombestrijding brengt klachten vaak op andere wijze op nieuwe plekken terug.

Je Mesoloog gaat daarbij er van uit dat ieder mens op geheel eigen, unieke wijze op ziekmakende invloeden reageert. Behandeling volgens vaststaande protocollen en standaard recepten, schiet daarom onvermijdelijk tekort. Je Mesoloog test uit welke therapie bij ú het beste werkt.

De Mesologische therapie is gericht op het hervinden van uw persoonlijke evenwicht, en werkt prikkelend of balancerend of voedend. Maar áltijd wordt uw zelfhelende vermogen er door gestimuleerd. Voor verder toelichting op de werkwijze, zie desgewenst verder onder behandeling.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? meer info

Vergoedingen Mesologie

Kijk hier voor de mogelijkheden om een Mesologisch consult geheel of gedeeltelijk te vergoeden: meer informatie

Afspraak en intake

Voor mesologisch onderzoek en behandeling, hebt u geen verwijzing van de huisarts nodig. Om een afspraak te maken voor een consult, kunt u bellen of mailen. U krijgt dan een intakeformulier gemaild of thuisgestuurd. Dit intakeformulier kunt u ook downloaden vanaf de intake-pagina. Het ingevulde intakeformulier stuurt u terug zodat Je Mesoloog een goed beeld kan vormen van de precieze aard van uw klachten.